Miroslav Beblavý független parlamenti képviselő mai sajtótájékoztatóján képmutatónak nevezte Robert Fico miniszterelnököt. Szerinte a kormányfő úgy szólít fel mindenkit a fasizmus és Kotlebáék elleni harcra, hogy közben politikailag együttműködik velük.

 

„Ez elfogadhatatlan. Kotleba sikerének valódi forrása Robert Fico és a Smer. Látjuk, hogy az ĽSNS a parlamentben eltöltött eddigi tíz hónap alatt egyre jobban széthúzódott. Leginkább azért, mert több politikus is hasonlítani akar rájuk vagy együtt akar dolgozni velük. Kivétel a körülöttem lévő független képviselők és az OĽANO-NOVA mozgalom.”

 

A Smer és Kotlebáék együttműködésére három konkrét esetet hozott fel. Az első az egyfordulós választások és a megyefőnökök hivatali idejének meghosszabbítása, ami bebetonozhatja Marian Kotleba helyét a hivatalban – amit a Smer szeretne keresztülvinni. A második Kotleba viselkedésének tolerálása, ami törvénybe ütközhet és amit a Smer képviselői elhallgatnak a megyei közgyűlésben. A harmadik pedig az Evka-ügy közös elhallgatása, melynek kivizsgálását a külügyi bizottságban egy ĽSNS-képviselő akadályozta meg.

 

Beblavý felszólította Bugárékat

  hirdetes_300x300   

 

Beblavý felszólította a Most-Híd képviselőit, hogy támogassák a megyék eltörlésére vonatkozó javaslatát, amivel a Kotleba probléma is megoldódhatna. Vagy legalább ne támogassák a megyei választások módosítását, ugyanis az a fasiszták esélyeit növelné:

 

„A Most párt tudja, hogy ez a módosítás csak Kotleba pártjának támogatásával mehet át.” …”Felszólítom a Mostot, hogy más pártokkal is tárgyaljon a támogatásról, vagy pedig ne támogassa a törvényjavaslatot. Máskülönben Fico útjára lép és Kotlebáék cinkosává válik.”

 

 

 

Körkép.sk
fotó: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!