A szlovák hatóságok forgalomkorlátozást vezettek be a Nógrád megyei határátkelőhelyeken a rendkívüli időjárás miatt, így a 3,5 tonnánál nehezebb gépjárművel nem léphetik át a határt.

 

Frissítve 15:21

 

Feloldották a korlátozást a szlovák hatóságok, így újra átmehetnek a Nógrád megyei határátkelőhelyeken a 3,5 tonnánál nehezebb járművek.

Az érintett járművek az időjárás okozta útviszonyok miatt nem léphettek be a Szlovák Köztársaság területére, de szakaszosan, rendőri irányítás mellett már átengedik a tehergépjárműveket.

 hirdetes_810x300  

 

Kivétel ez alól a somoskőújfalui határátkelőhely, ezt a szlovák hatóságok egy korábbi baleset miatt zárták le.

 

Somoskõújfalu, 2017. február 1.
Egy rendõr egy kamiont állít meg Somoskõújfaluban 2017. február 1-jén. A szlovák hatóságok baleset miatt lezárták a tehergépjármû-forgalom elõl a 21-es utat a somoskõújfalui határátkelõhelyen ezen a napon.
MTI Fotó: Komka Péter

 

Frissítve: 14:13

 

2017. február 1-én 9 órától magyar oldalon a 2-es számú főút Nógrád megyei szakaszán elrendelték a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedésének korlátozását, továbbá a hatóságok 2017. február 1-én 9 óra 40 perctől a 21-es számú főutat a somoskőújfalusi határátkelőhelyen baleset miatt lezárták a tehergépjármű-forgalom elől.

 

utinform.hu/reprofoto

A szlovák hatóságok a rendkívüli időjárásra való tekintettel 2017. február 1-én 10 óra 15 perctől az összes Nógrád megyei határátkelőhelyet lezárták és a 3,5 tonnánál nehezebb gépjárművek határátlépését korlátozzák.

 

Erre tekintettel a 23-as és a 21-es számú főutak Nógrád megyei útszakaszán továbbra is forgalomterelés zajlik, a tehergépjárműveket kamionparkolókban várakoztatják.

 

Korlátozzák a teherautó-forgalmat a bánrévei határátkelőhelyen

 

Budapest, 2017. február 1., szerda (MTI) – A szlovák hatóságok határozatlan időre felfüggesztették a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek beléptetését országuk területére a rendkívüli időjárási helyzet miatt – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-t.

 

Dobi Tamás közölte, hogy a rendőrség kényszervárakoztató helyre tereli a tehergépjárműveket, kamionokat. Ilyen kijelölt parkolókat Putnokon, Serényfalván és Ózdon alakítottak ki.

 

 

police.hu, MTI

Nyitókép: blikk.hu/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!