A páciensek az orvosok rendelőiben igényelhetnek majd az orvosoktól szolgálati időn kívüli időpontokat. Az egészségügyi minisztérium ezt kiegészítő rendelési óráknak nevezte el, ami ugyan nem kötelező az orvosoknak, önkéntes alapon működne.

 

Természetesen nem ingyen, az orvosok a betegektől nem kérhetnek majd el 30 eurónál nagyobb összeget. A vizsgálat díja függ majd a vizsgálat típusától, mondta Tomáš Drucker (Smer-jelölt) tárcavezető. Az előírt gyógyszereket vagy további vizsgálatokat azonban már az egészségbiztosítónak kell majd fedeznie. A kiegészítő rendelési idők 2018-ban valósulhatnak meg először, ehhez azonban szükséges lesz egy törvénymódosítás is.

Az orvosok a pácienseket a tervek szerint 14.00 óra után fogadhatják, az önkéntes rendelési órákat abban az esetben szervezhetik meg, ha hetente minimum 30-35 órát rendelnek. A páciensek egy kötelező rendszeren keresztül jelentkezhetnek majd be, leghamarabb 12 óra után, de mindenképp 15 napon belül ki kell majd vizsgálnia őket az orvosnak.

 

Drucker keményen megbüntetné a rendelőkben fizetett jogosulatlan illetékeket, a bírság akár több ezer euró is lehet. Az orvosoknak az önkéntes rendelési órákon kívül lehetőségük lesz otthoni betegellátásra is, de csak a rendelési időn kívül.

 hirdetes_810x300  

teraz.sk
kép: pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!