Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint sikertelen volt a migránskérdés Angela Merkel kancellár általi kezelése Németországban.

 

Nógrádi György az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta, Angela Merkel nem fordulhat 180 fokkal szembe saját korábbi politikájával, óvatosan azonban visszakozhat. Ezt most miniszterei útján teszi – fűzte hozzá.

 

A szakértő úgy vélekedett, a tengeren elsüllyedt hajókon tartózkodó bevándorlókat meg kell menteni, majd vissza kell vinni Észak-Afrikába. Európa érdeke a stabilitás – jegyezte meg.

 

 hirdetes_300x300  

Amit most Angela Merkel menekültügyben mond, Orbán Viktor magyar miniszterelnök két éve mondja. E szerint az Európába beutazó menedékkérőket összegyűjtenék észak-afrikai táborokba, és ott megvizsgálnák, ki az, aki politikai menekült, ki az, akit beengednek a kontinensre. Merkel idén vissza akar küldeni 500 ezer gazdasági menekültet. Csakhogy ez lehetetlen, mert akit vissza akarnak küldeni, az pillanatok alatt el fog tűnni, és megjelenik majd a fekete- vagy szürkegazdaságban – érvelt a szakértő.

 

Schulz népszerűsége egy hét alatt 8 százalékkal nőtt. Érdemi különbség nincs közte és Merkel között. Németországban azonban nem személyekre, hanem pártokra szavaznak és a CDU/CSU pártszövetség sokkal jobb, mint a szociáldemokraták. Ráadásul második emberük nincs, Schulz pedig ugyan beszél öt nyelvet, de alkoholista volt és 8 általánosa van. Az, hogy a német kancellárnak ne legyen diplomája, kicsit elgondolkodtató – vetette fel.

 

hirado.hu, MTI

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!