A svéd Ljubomir Vranjes a Veszprém csapatának vezetőedzői posztja mellett nyártól a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi teendőit is átveszi.

 

A magyar szövetség honlapja szerint a szerződést már megkötötte a szakemberrel, aki júliustól látja el a szakvezetői teendőket 2020. augusztus 31-ig.

 

A magyar férfi kézilabda-válogatottat a franciaországi világbajnokságon irányító szövetségi kapitány, Xavi Sabaté megbízatása 2017. január 31-én lejárt. A csapat a tornán elért 7. helyezésével teljesítette az MKSZ Elnöksége által megszabott hivatalos célkitűzést, a legjobb nyolc közé kerülést. A Magyar Kézilabda Szövetség köszönetet mond a spanyol szakembernek az elmúlt hónapok munkájáért és eredményeiért.

 

Olvasható a szövetség honlapján.

 hirdetes_810x300  

 

A magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi teendőinek 2017. június 30-ig történő ellátásáról, a szakvezető személyéről a Magyar Kézilabda Szövetség a közeljövőben hoz döntést.

 

A jelenleg még a német Flensburg gárdáját irányító Ljubomir Vranjes játékosként világbajnok és olimpiai ezüstérmes, edzőként pedig a német együttessel Bajnokok Ligáját és KEK-et nyert, 2014-ben pedig a nemzetközi szövetség (IHF) a világ legjobb edzőjévé választotta.

 

A szakember szerdán maga jelentette be közösségi oldalán, hogy nyártól Veszprémben dolgozik tovább, ekkor azonban a magyar válogatottról még nem tett említést. A Telekom Veszprém együttesével 2020. június 30-ig kötött szerződést.

 

MTI, keziszovetseg.hu

Nyitókép: keziszovetseg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!