A Zsolnai Kerületi Ügyészség benyújtotta vádemelési javaslatát Ján Slota, az SNS egykori elnöke ellen, mégpedig fiatalkorúak erkölcsi nevelésének veszélyeztetése gyanújával. A vádemelési javaslatról Milan Cisarik, az zsolnai ügyészség szóvivője tájékoztatott pénteken a TASR hírügynökséget.

 

A benyújtott vádemelésről a Zsolnai Kerületi Bíróság fog dönteni, és amennyiben Ján Slotát bűnösnek találják, 6 hónap és 5 év közötti börtönbüntetésre számíthat.

 

“A vádlott 2014-ben és 2015-ben fiatalkorú lányokkal találkozgatott éttermekben és éjjeli bárokban, ahol nemcsak ő maga fogyasztott alkoholt a fiatalkorúak előtt, de a lányoknak is szeszes italt fizetett, valamint szexuális tartalmú megjegyzéseket tett rájuk”

 

– mondta az ügyész.

 hirdetes_810x300  

 

A Szlovák Nemzeti Párt korábbi vezetőjét tavaly ősszel gyanúsította meg a rendőrség fiatalkorúak erkölcsi nevelésének veszélyeztetésével, miután 2015 novemberében két fiatal lány tett büntető feljelentést ellene. Az egyikük azt állította, hogy Slota egy zsolnai vendéglátóhelyen 2015. szeptember 17-én leitatta, és valamilyen tablettát is adott neki.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Nový Čas

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!