Kólában méri már a távolságot Fa Nándor: végre szisszent az utolsó is abból a négy palackból, amelyet csapata 89 napja a startnál a gondjaira bízott.

 

Fa Nándor óceáni szólóvitorlázó karrierjének napokon belül vége

 

Fa a 8. Vendée Globe földkerülő szóló vitorlásversenyen tegnapelőtt megkezdte utolsó 2000 mérföldjét, kapaszkodva a nyugatias szelekbe az Atlanti-óceánon. Azok után, hogy a viadalon tegnap hetedikként áthaladt a célvonalon a francia Louis Burton (87 nap 21 óra 45 perc 49 másodperc alatt teljesítette a versenyt), most már a 8. helyen haladó magyar Spirit of Hungaryn a világ szeme.

 

 hirdetes_810x300  

Fa Nándor óceáni szólóvitorlázó karrierjének napokon belül vége, ezt pedig friss blogbejegyzésében is megerősített. A vitorlázó északi irányba halad, előtte 20 mérfölddel pedig egy magas nyomású front található, mely az előrejelző eszközök szerint távolodni fog tőle, s a helyén marad egy legyengült nyugati szél, ami viszi a magyar hajós vitorlását.

 

Az idei versenyen a mezőnyt eredetileg 29 hajó alkotta, 11 azonban már feladta a viadalt. Fa Nándor a harmadik Vendée Globe-ján versenyez, a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méteres) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a Földet.

 

Forrás: nemzetisport.hu/mno.hu

Nyitókép: Christophe Favreau / spiritofhungary.hu

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!