Les Murray, az SBS magyar kommentátorlegendája, Robert Belteky, a szoborállítást kezdeményező üzletember, Bruce Atkinson, Victoria állam parlamenti felsőháza és az ausztrál szenátus elnöke, valamint Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke leplezte le szombaton Melbourne-ben Puskás Ferenc szobrát a több stadionnak és edzőpályának otthont adó Olimpiai Parkban.

 

Itt állt egykor az a stadion is, amelyben a Puskás által edzett South Melbourne 1991-ben megnyerte az ausztrál bajnokság (NSL) nagydöntőjét. Ugyancsak itt állt az a ma már szintén nem létező uszoda, amelyben a „véres csataként” elhíresült magyar–szovjet vízilabda-mérkőzést vívták az 1956-os melbourne-i olimpián.

 

Les Murray (balról), Robert Belteky, Bruce Atkinson és Németh Zsolt a melbourne-i Puskás-szobornál (Fotó: Balazs Mariczky)

 

Az ünnepségen kétszáznál is több érdeklődő vett részt, közöttük Puskás Ferenc volt játékosai: Mehmet Durakovic, Joe Palatsidis, Kiimon Taliadoros, Peter Tsolakis és az ausztrál válogatott, Manchester United- és Aston Villa-jàtékos kapus, Mark Bosnich, aki napjainkban a Fox televíziótársaság szakkommentátora.

 hirdetes_300x300  

 

Les Murray Twitter-fotója

 

Forrás: nemzetisport.hu/MTI

Nyitókép: Camden New Journal

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!