Több száz Európa felé tartott menekült útját segíti az Iszlám Állam, cserébe annyit kérnek tőlük, hogy csatlakozzanak a terrorszervezethez.

Az Iszlám Állam kétezer eurónak megfelelő összeget ajánlott  fel a libanoni és jordániai menekülttáborokban élő embereknek a csatlakozásért – áll a brit Quilliam Alapítvány elnevezésű, szélsőségellenes kutatóintézet jelentésében.

 

 

Kétezer eurót fizetnek személyenként

 hirdetes_300x300  

 

A jelentés “hotspotokat” is felsorol: ezek azok a helyszínek, ahol a terroristáknak bejárásuk van az úton levő migránsokhoz. Ilyen például a líbiai Qatrun városa, ahol az Iszlám Állam jelentések szerint már 4-6 ezer harcost toborzott. Az ide küldött terroristák 2 ezer euróval támogatják minden egyes behálózott bevándorló Európába tartó útját – szerepel a jelentésben.

 

Nagyobb a radikalizáció veszélye, mint szülőföldjükön

 

A kutatóintézet megállapította, hogy a legnagyobb veszélyben az egyedül utazó fiatal bevándorlók kerülnek, hiszen még befolyásolhatóak, a fiúkat könnyedén kiképzik harcosoknak, a lányokat pedig a következő generációs dzsihádisták megszülésére használják. Az EU bűnüldöző hatósága, az Europol adatai alapján több mint 88 ezer olyan gyermek tűnt el a menekülttáborokban, akik nagy valószínűséggel a terrorcsoportok eszközévé váltak.

 

Forrás: The Guardian/Breitbart

Nyitókép: Sipa USA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!