Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint Angela Merkel német kancellár egyik legfontosabb politikai ellenfelét állította félre azzal, hogy Németország elnökévé választották a hétvégén Frank-Walter Steinmeiert.

 

 

Steinmeier az első percben közölte, hogy ő Németországot képviseli, már nem szociáldemokrata politikus, hanem államfő – jegyezte meg, hozzátéve, a köztársasági elnöki funkció protokolláris, de sok kérdésben fontos, de kérdés, hogy e pozícióba lépése mennyiben befolyásolja az őszi parlamenti választásokat.

 

 

 hirdetes_810x300  

Köztudott ugyanakkor az is, hogy Steinmeier rendkívüli népszerűségnek örvend a németek körében: rendre az első-második helyen végez a közvélemény-kutatások során.
 

 

A szakértő szerint Angela Merkel a választások előtt „elkezdi szeletelni” Martin Schulz szociáldemokrata kancellárjelöltet, például azzal, hogy nincs érettségije és „nem ért Németországhoz”, aki csak egy, a szociáldemokraták, a zöldek, a kommunista utódpárt, esetleg a liberálisok által alkotott koalíció élén lehet kormányfő.

 

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: forums.gentoo.org

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!