A Diósgyőr, amely már ősszel is nagyon ügyelt az MLSZ légiósajánlásának betartására, a téli átigazolási időszakban változtatott a játékospolitikáján. Nem a Magyarországon ismeretlen, ingyen érkező légiósok felé fordult, hanem olyan határon túli magyarok felé, akik az elmúlt években fontos szerepet játszottak csapataikban – írja a nemzetisport.hu.

 

Felőlük könnyebb informálódni, reális képet lehet kapni a képességeikről, és ha fizetni is kell értük, hosszabb távon is jó befektetésnek tűnnek. Ráadásul magyar származásúak lévén a légióskeretet sem növelik meg.

 

Szarka a DAC-ból érkezett

 

 hirdetes_300x300  

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 26 éves, 193 centiméter magas Szarka Ákos kimondott középcsatár, Dunaszerdahelyről érkezik a Diósgyőrhöz. Ősszel kilenc bajnokin három gólt szerzett a DAC-ban.

 

A szlovák élvonalban 110 találkozón 21 gólt ért el, de már a DVTK-ban is háromszor a kapuba talált a téli felkészülési találkozókon. Három és fél éves szerződést kötött a Diósgyőrrel, így hosszú távon is a borsodiak alapemberévé válhat.

 

Fülöp István Erdélyből

 

Akárcsak az erdélyi Fülöp István, aki szintén 26 éves és ugyancsak 2020 nyaráig írt alá. A román élvonalbeli Botosanitól érkező labdarúgó ősszel pályafutása egyik legjobb fél szezonját produkálta, 12 bajnokin hét gólt szerzett.

 

Ha Szarkáék beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, úgy aligha lesznek tavasszal kiesési gondjai a sokáig a „vonal” alatt álló, jelenleg 9. DVTK-nak (amely annyiból lesz nehéz helyzetben, hogy a stadionrekonstrukció miatt mezőkövesdi albérletben játssza majd a hazai találkozóit is).

 

nemzetisport.hu

Nyitókép: dvtk.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!