Kevés embernek adatik meg az, hogy elutazhasson a Mount Everesthez, sokak számára csak vágy marad. A virtuális valóságnak köszönhetően viszont nem kell teljesen lemondani a hegy látványáról.

 

Az izlandi Sólfar Studios Everest VR programjában a nagy hegyet támadhatjuk be, a cél természetesen a csúcs meghódítása. Eddig csak a HTC Vive szemüvegével volt használható, ám ebben a hónapban az Oculus Rift nevű sisakkal is kompatibilissá vált.

 

 

 hirdetes_810x300  

Nemcsak a hegymászás látványát kölcsönzi a felhasználónak, de a mozgást is garantálja. Ugyanúgy kell kötelet és jégcsákányt használni, mintha a világ legnagyobb hegyének esnénk neki – persze csak a virtuális mezőkön.  A szoftver azt a 18 leginkább ismert útvonalat tartalmazza, amelyen a valóságban is fel lehet jutni a hegytetőre, mindegyik más megközelítést és stratégiát igényel.

 

Miután a játékos meghódította a csúcsot, egy „God Mode” nevű új játékmód is megnyílik, amivel közvetlenül a hegy tetejére teleportálhat, és azt minden szemszögből beláthatja, kedvére forgathatja, akár egy valódi isten. A játék ára 15 dollárért tölthető le a Steamen, persze ezen felül még szükséges egy virtuálisvalóság-sisakra, valamint egy ahhoz megfelelő, erős számítógépre.

 

Origó
borítókép: dailymail.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!