A tavaly elkezdődött általános küzdelem az olcsó lakáshitelre vágyó ügyfelekért idén is folytatódik.  Annak ellenére, hogy a szakértők nagy része úgy vélte, nincs már hova csökkenteni a kamatokat.

 

A Prima Banka 1,2 százalékos kamattal csábítja az ügyfeleket, 4 éves lekötés esetében. A Penta befektetőcsoporthoz tartozó bank azt állítja, hogy minden ügyfél számára ilyen alacsony kamattal kínálnak lakáshitelt.

 

A Szlovák Takarékpénztár (SLSP) a múlt héten vágta vissza kamatait 1,39 százalékra, ezen túl a teleknyilvántartás és az értékbecslés költségeit is átvállalja és egy évig állja a házbiztosítást.

 

 hirdetes_810x300  

A VÚB bank is beszállt a versenybe, 1,39 százalékos kamattal kínál lakáshitelt. Azzal, hogy ha a bank tovább csökkenti a kamatot, a már szerződéses ügyfelek kamatai is csökkennek.

 

A ügyfelek kegyeiért folytatott verseny március közeledtével egyre éleződik. A Szlovák Nemzeti Bank ugyanis márciustól szigorít a hitelek odaítélésének feltételein – szigorúbban fogják elbírálni például a hiteligénylők jövedelmi viszonyait.

 

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a bankok nem csak az ügyfél utolsó három hónapi jövedelmét vizsgálják majd, hanem az előző 12 hónapét, és nagyobb súllyal esnek latba az ügyfél már meglévő hitelei, és a háztartás fenntartásának költségei is.

 

HNonline.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!