Pozsony polgármestere, Ivo Nesrovnál a lehető legkorábbi alkalomra összehívja a petíciós bizottságot a hazárdjátékok teljes betiltásának ügyében, hogy megegyezzenek a további lépésekről – jelentette be mai sajtótájékoztatóján. Így reagált a városi képviselők szavazására, akik nem hagyták jóvá a szerencsejátékokat betiltó rendeletet.

 

A polgármester a döntést 136 139 pozsonyi polgár véleményének eltaposásaként jellemezte, a petíció ugyanis Pozsony történek legnagyobb aláírásgyűjtése volt, a felnőtt lakosság egynegyede aláírta. „Ez a szavazás a jelenlegi állapot bebetonozásához vezet, ilyen eredményt pedig nem vagyok hajlandó elfogadni”. Szeretné elérni, hogy a rendeletről újra tárgyaljanak és szavazzanak.

 

„Szeretném, hogy Pozsony hazárdjáték-mentes legyen.”

 

 hirdetes_400x285  

A kérdésre, miszerint beszélt-e már azokkal a helyettesekkel, akik nem támogatták a hazárdjátékok betiltását, azt felelte, hogy jelenleg szabadságon vannak és csak egyikükkel beszélt, de megfontol egy második esélyt.

 

Nesrovnal elutasította azokat az állításokat, miszerint a szavazás eredménye az ő „csődje” lenne. Ezt a képviselők kifogásának nevezte, szerinte minden összhangban volt a tárgyalási renddel és a képviselők megkötéseivel. Egyúttal válaszolt egyes csoportok pénzügyi forráskieséssel kapcsolatos kritikáira is:

 

„Ez a szavazás nem a pénzről szól, hanem az értékekről. Szeretném, hogy Pozsony hazárdjáték-mentes legyen.”

 

A hazárdjáték betiltását célzó polgári petíciónak 2015-ben közel 140 ezer aláírást sikerült összegyűjtenie. A kezdeményezést fokozatosan az egyes városrészek vezetői is támogatták. A rendeletet végül a 41 jelen lévő képviselőből csak 21-en támogatták. A hazárdjáték betiltásához a szlovák fővárosban háromötödös többségre lett volna szükség.

 

Teraz.sk / Körkép.sk
kép: teraz.sk/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!