Az Érsek Árpád (Most-Híd) vezette Közlekedési Minisztérium egy új projekt keretében szeretné elindítani iskolabusz-szolgáltatását. Ennek kapcsán egyeztetett ma Peter Plavčan oktatásügyi miniszterrel is (SNS).

 

Az iskolabuszok projektje a tárca szerint hatékonyabbá teheti a diákok iskolába jutását és növelheti biztonságukat is. „Az egész projekt elindításáról még tárgyalni fognak a miniszterek a belügyminiszterrel. és minden részlet kidolgozása után tájékoztatják majd a nyilvánosságot néhány héten belül” – mondta a közlekedési tárca sajtóosztálya.

Az iskolabuszok projektjéről először a Plus jeden deň napilap szolgáltatott információkat. Érsek tájékoztatása szerint idáig csak beszéltek az iskolai autóbuszokról, de konkrét lépéseket fognak tenni, hogy a projekt működésbe lépjen.

A miniszter ezért kétfajta projektet is tesztelne, a hatékonyabb működés érdekében. Egyenlőre nincsenek pontos információk arról, hogy mely járásokban próbálhatják ki őket, annyit viszont elárultak, hogy Nyugat-Szlovákia déli részében gondolkodnak.

 

 hirdetes_810x300  

„Meg kell egyeznünk abban, hogy ki szolgáltatja majd az autóbuszokat, ki fizeti majd őket és a Közlekedési Minisztériumban szükséges megegyezni a menetrendről is” – tette hozzá Érsek.

 

Teraz.sk
kép: hegylakok.hu (illusztráció)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!