A tét a legjobb 8 közé jutás a Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntők első mérkőzésén kedd este az  Etihad stadionban a Manchester City  hazai pályán fogadta a 2003/2004-es kiírásban döntőig menetelő Monacot. Az Atletico Madrid pedig Németországba utazott a Leverkusen otthonába.

 

Manchester City – AS Monaco 5:3 (1:2)

 

Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), Sane (81.) ill. Falcao (32., 61.), Mbappé (40.)

 

 hirdetes_810x300  

Sárga lap: Agüero (35.), Sterling (35.), Fernandinho (40.), Otamendi (49.), Zabaleta (73.) ill. Glik (8.), Sidibe (25.), Bakayoko (55.), Falcao (67.), Silva (76.), Fabinho (82.)
Kiállítva:

 

Ígéretes csatának néztünk elébe kedd este a Bajnokok Ligájában a manchesteri Etihadban. A 2003/2004-es kiírás döntése a francia AS Monaco vendégeskedett a City otthonában. Pep Guardiola csapata a csoportkörben a második helyen végzett csoportjában a Barcelona mögött, így került szembe a francia bajnokságban szárnyaló hercegségbeliekkel, akik megnyerték csoportjukat.

 

Guardiolaval egyébként karrierje során eddig még nem fordult elő, hogy ne nyerje meg csoportját, az idei kiírásban igen. A nyolcaddöntő első mérkőzésén az első igazán nagy lehetőség a 19. percben adódott a vendégek előtt, egy szögletet követően Glik fejelhetett tisztán, azonban a lengyel védő kísérlete kaput tévesztett. Hét perccel később Leroy Sané remek szólóját követően Sterling elé tette a labdát, aki közelről a hálóba vágta a City vezető gólját. A hazaiak azonban sokáig nem élvezhették a vezetést, a 32. percben Falcao fejjel mattolta Caballerot és értekes idegenbeli gólt szerzett a Monaconak.

 

 

A 35. percben egyik kulcsemberét vesztette el a hazai együttes a franciaországi visszavágóra, miután Sterling sárgát kapott, így nem lehet ott a visszavágón eltiltás miatt. Az első félidő hajrájában Fabinho kiváló indításából a mindössze 18 éves Mbappé bombázott a City kapujába, megfordítva a mérkőzés állását.

 

Fordulást követően az 50. percben büntetőhöz jutott a Monaco, miután Otamendi szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A tizenegyest Falcao hajtotta végre, azonban a kolumbiai gólzsák az utolsó pillanatban megtorpant és Caballero hárította a kísérletet. Nyolc perccel később a vendégek horvát portása Subasic óriásit potyázott Agüero lövésénél, ezzel ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. Három perc sem telt el és ismét vezettek a vendégek, Falcao zseniális emeléssel mattolta a City kapusát.

 

 

A franciák vezető gólját követően próbálta nyomás alá helyezni a City a vendégek kapuját, aminek meg is lett az eredménye. A 71. percben Agüero ismét egyenlített, ezúttal egy gyönyörű kapáslövéssel a sarokrúgást követően. Hat perccel később John Stones javította a Monaco harmadik gólja előtti hibáját és vezetéshez jutatta a hazaiakat. A drámai mérkőzés végeredményét a 82. percben Leroy Sané állította be, aki közelről lőtte a hálóba a City ötödik találatát.
A végén még Falcao szerezhetett volna újabb gólt, de Caballero óriásit védett. Győzelmével a City kétgólos előnnyel utazhat Franciaországba, de a hercegségbeliek három idegenbeli góljuknak köszönhetően még kellemetlen pillanatokat okozhatnak a Citynek a visszavágón.

 

https://www.youtube.com/watch?v=19-Q9Ts2L2U

 

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 2:4 (0:2)

 

Helyszín: BayArena (Leverkusen) Vezette: Collum (spanyol)
Gólszerzők: Bellarabi (48.), Savic (68., öngól) ill. Niguez (17.), Griezmann (25.), Gameiro (59., büntetőből), Torres (86.)

 

A nap másik nyolcaddöntőjén az Atletico Madrid a német Bayer Leverkusen otthonában szerzett kétgólos előnyt, miután az első félidőben Griezmann és Niguez góljaival már kettővel vezettek. A második félidőben is sikerült megtartani előnyét a madridi gárdának és végül 4:2-re győztek a BayArena-ban Torresék.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nnx22zw0u7A

 

Körkép.sk

 

Képek: uefa.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!