Proteinszeletek, gázmaszkok, vízszűrők, vitaminok, alap orvosi felszerelés. Egekbe szökött az ilyen és ehhez hasonló „világvége“ termékek iránti kereslet az USA-ban. Egyesek szerint ez az orosz-amerikai egyre hidegebb viszonyra és az észak-koreai nukleáris kísérleti robbantásokra vezethető vissza, mások szerint egyértelmű, hogy Trump az oka.

 

A természeti katasztrófák és terroristatámadások utáni kedvezőtlen életkörülményekhez felszerelést gyártó cégek a forgalmuk növekedését jelentették be Amerikában, mégpedig az Donald Trump amerikai elnök beiktatása óta eltelt időszakban.

 

Elsősorban tartós élelmiszert és víz tisztítására alkalmas berendezéseket kezdtek el felhalmozni az emberek, vagyis inkább a gazdasági katasztrófától félnek, mint nukleáristól. Attól félnek ugyanis, hogy egy elmélyülő gazdasági válság esetén nem jutnak majd hozzá kellő mennyiségű élelmiszerhez.

 

 hirdetes_300x300  

Volt olyan webshop, ahol egy hónap alatt a szokásoshoz képest megduplázódott a rendelések száma. A legtöbb megrendelés Boston, St. Louis és Dallas környékéről érkezett.

 

A legkelendőbb áruk a 2-4 hétre elegendő élelmiszercsomagok voltak, ezekben van például pizza és leves is, és a címke szerint akár 20 évig is elállnak. Egy ilyen alap-élelmiszercsomag ára kedvezmény nélkül 300 dollárba (284 euró) kerül.

 

 

eTrend.sk

Nyitókép: smallbiztrends.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!