Nyaralás Horvátországban? Jobb, ha előre felkészítjük a pénztárcánkat az utazásra, ugyanis az Adriai-tengerhez való út során magasabb útdíjakat kellesz fizetnünk. Sajtóhírek szerint nőni fognak az autópálya-díjak, szezonon kívül 5, míg a szezonban 15 százalékkal.

 

Például  Zágrábtól Splitig tartó útszakaszért a személygépkocsik sofőrjeinek 174 kunát (23,4 eurót) kellett fizetniük, az áremelésnek köszönhetően ez már 183 kunába (24,6 euró) fog kerülni. A nyári pótdíjjal ( további 10 százalék) együtt pedig az autópálya legkihasználtabb részén 201 kunába (27 euró) fog kerülni az utazás.

 

Az árváltozás nem érinti majd az A2-es autópályát a főváros és a szlovén-horvát határ között, ugyanis itt az államnak kisebbségi tulajdonrésze van. Az árak átszabásával a kormány a Világbank követeléseinek tesz eleget, ugyanis Horvátország átrendezi hatalmas, az autópályák építéséből keletkezett adósságát.

 

 hirdetes_810x300  

A Horvát Autópályák Vállalat (HAC)  kötelezettségei 5,2 milliárd euróra rúgnak. Csak az idén 1,2 milliárd euró törlesztőrészletet kell visszafizetnie, jövőre pedig még többet.

 

aktuality.sk , Körkép.sk
kép: ABCportal

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!