A családok megszólítását tűzte ki célul a Via Nova ICS 2017-es iskolai beiratkozási kampányában. A beíratás előtti hetekben hangsúlyosabban jelenik meg a közbeszédben, hogy milyen előnyökkel jár a magyar iskola, az anyanyelven való tanulás.

 

Az idei jelmondat: Szeretem az anyanyelvem!

 

Ez alkalommal nagyobb hangsúlyt kap az évente esedékes Beiratkozási Körút során az internetes megjelenés. Az idei kisfilmet egy hét alatt több, mint 50 ezren látták.

 

 hirdetes_810x300  

A hiteles, jó példánál nincs hatékonyabb ösztönző erő, ezért a szervezet egy bodrogközi családot mutat be a kisfilmjében.

 

A Via Nova napokban nyilvánosságra hozott kisfilmje három fontos üzenetet fogalmaz meg. Az anyanyelvvel való természetes közösségünk nemcsak az iskolai beíratások idején számít, hanem minden élethelyzetben jelen van – ha hagyjuk. Ezért érdemes hozzá ragaszkodnunk az iskolaválasztáson túl a névhasználatnál, a hétköznapokban és a hivatalos érintkezésnél is. Mindegyik helyzetben akkor döntünk jól, ha az anyanyelvünk mellett döntünk.

 

A filmben megjelenő ultrahang-felvétel pedig arra utal, hogy a természetes és tudatos nyelvhasználat mellett a gyermekvállalás is fontos döntés nemzetünk megtartása érdekében.

 

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!