A szlovákiai vállalkozók továbbra is elégedetlenek a szlovákiai vállalkozói környezet fejlődésével, a negyedéves vállalkozói környezet indexe 2,1 százalékkal 51,6 pontra esett vissza. Peter Kremský, a Szlovák Vállalkozói Szövetség (PAS) elnökének elmondása szerint a negatív értékelés kicsit enyhébb, mint az előző negyedéves, köszönhetően pár pozitívan értékelt törvénymódosításnak.

 

Elmondása szerint az osztalékadó, a biztosítások megadóztatása (kivéve az életbiztosítás) és a szociális és egészségügyi járulékok módosítása járult hozzá a negatív értékeléshez. Kiemelte, hogy a vállalkozók kevésbé bíznak a politikai környezetben és a törvény előtti egyenlőségben, ugyanis sok olyan ügy van, ahol egyes emberek jóval kedvezőbb feltételekkel rendelkeznek, jobb támogatásokat, megrendeléseket kapnak. Kremský a Bašternák-ügyet hozta fel példaként.

 

 

Tovább romlott továbbá Szlovákia korrupció elleni küzdelme, valamint a munkaerő minősége és elérhetősége is. A PAS elnökének elmondása szerint kevés az elérhető munkaerő, ami nagy veszélyt jelent a vállalkozásokra nézve. Született azonban pozitív értékelés is, mégpedig az euró stabilitása, a pénzügyi források elérhetősége és a csőd és végrehajtási eljárást is pozitívan értékelték a vállalkozók.

  hirdetes_300x300   

 

Teraz.sk 
kép: morfondir.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!