A kormányfő ismertette elképzeléseit a korrupció felszámolásával kapcsolatban, miután találkozott több kormányon kívüli szervezet (Transparency International, Fair-play Szövetség, Állítsuk meg a Korrupciót) képviselőivel. A találkozó célja az volt, hogy megtalálják az együttműködés lehetőségeit a korrupcióellenes harcban.

 

A legközelebbi találkozón a szervezetek több törvénymódosítást is bemutatnak majd, amellyel hatékonyabbá ás átláthatóbbá teheti a kormány a korrupció felszámolását.  A kormányfő szerint a legnagyobb gondot az információhiány, a tájékoztatásra való hajlandóság hiánya és sokszor a cselekmény bejelentésétől való félelem jelenti – ezért igyekszik majd arra buzdítani az embereket, hogy ne féljenek bejelenteni, ha korrupciós tevékenységet észlelnek.

 

Fico kijelentette, hogy kötelességük keményen és határozottan reagálni a korrupcióra, ugyanis a társadalom is rendkívül negatívan tekint a problémára. Elmondása szerint szükséges, hogy előrelépés történjen, ugyanis most értelmetlen vádaskodással ártanak egymásnak olyan esetekben, ahol nem léteznek releváns bizonyítékok.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányon kívüli szervezetek megpróbálnak együttműködni majd a miniszterelnökkel, azonban szerintük az a legfontosabb, hogy ne csak beszéljenek róla, hanem valódi lépések is történjenek. A Transparency International szlovákiai szervezete szerint az a legfontosabb, hogy alkalmazzák a hatályos jogszabályokat és világossá tegyék, ki vezeti majd a rendőrséget és az ügyészséget.

 

 

 

Teraz.sk
kép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!