A jövő év során megnyitó nyitrai üzemben már több mint 100 személyt alkalmaztak, a nagyobb toborzás az év végén kezdődik. A brut Jaguar Land Rover semmit nem bíz a véletlenre, vonzó fizetésekkel szeretne csaknem 3000 személynek munkát adni.

 

A jelentkezés annyira sikeres volt, hogy idáig 51 360 személy életrajzát kapták meg, vagyis egy munkahelyre már most 18 személy jelentkezett.  Jana Lukáčová, a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ szóvivőjének elmondása szerint ők már az érdeklődők teljes adatbázisát átadták a beruházónak, mostantól rajtuk múlik minden.

 

130-an már állást is kaptak

 

 hirdetes_300x300  

A toborzók az adatbázisban található legjobb jelölteket felhívják, de internetes munkakereső portálokon is tesznek közzé hirdetéseket. Lisa Palmer, a Jaguar Land Rover autógyár menedzsere jelezte, hogy 130 személyt már fel is vettek.

 

A brit beruházás érkezése az oktatásra is hatással volt. A Nyitrai Műszaki Szakközépiskolában például saját munkásokat szeretnének kinevelni, ezért a vezetés megerősítette a nyelvi felkészülést és a tantervet is módosította.

 

A nyitrai autógyár területe 300 000 négyzetméter, folyamatosan folyik az építkezés. A cég bruttó 1 225 eurós fizetést ígér, évente pedig 150 ezer autót szeretnének legyártani.

 

tvnoviny.sk
kép: Markíza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!