Még a légszennyezést is újra lehet hasznosítani, csak egy kis kreatívitás kell hozzá. Az Air Ink a szennyezett levegő széntartalmát forgatja vissza, így állít elő kiváló minőségű tintát – írja a Piac és Profit magazin.

 

Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) mellett működő Gravky Lab olyan módszert dolgozott ki, amellyel ki lehet szűrni az autók kipufogógázából a szenet, ami jó minőségű tintává alakítható.

 

Az egyik feltaláló, Anirudh Sharma a világ ötödik legszennyezettebb városában, Mumbaiban járva kezdett azon gondolkodni, hogy mit lehet kezdeni a levegőbe jutó rengeteg korommal.

 

 hirdetes_810x300  

A kutatás eredménye egy kipufogóra rögzíthető henger alakú egység, ami felfogja a távozó szemcséket. Ezeket aztán szénalapú pigmentté lehet alakítani. Egy 30 milliliternyi tintát tartalmazó toll egy autó nagyjából 45 percnyi szennyezésével telik meg.

 

Adweek.com

 

Az MIT agytrösztjei nem bízták a véletlenre, a marketingre is volt gondjuk, a márkán kívül egy sor terméket, tintákat, örökírókat, tollakat készítettek, és most szeretnék értékesíteni.

 

Piac és Profit

Nyitókép: air-ink.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!