A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Szlovák Irodalom Tanszékének munkatársai nyílt levelet írtak az egyetem rektorának, amelyben nemtetszésüket fejezik ki az ĽSNS képviselőinek jelenléte miatt egy egyetemi rendezvényen. A sajtónak is elküldött levelet a tanszék 11 munkatársa írta alá.

 

Március 2-án, a doctor honoris causa címek kiosztásakor a meghívott vendégek között ott volt Marián Kotleba pártjának két meghívott  képviselője – Milan Uhrík alelnök és  Ján Kecskés kerületi elnök.

 

A levél szerzői szerint ez a politikai párt egy olyan irányvonalat képvisel, amely szöges ellentétben áll a humanizmus, demokrácia és tolerancia elveivel, amelyeket az egyetem hirdet, és szintén ellentétes azon emberek gondolataival, akiknek a doctor honoris causa címet adományozták.

 

 hirdetes_810x300  

Ľubomír Zelenický rektor hétfőn ismertette álláspontját. Nyilatkozatában elmondta, hogy a díjazott személyeken keresztül világos üzenetet küldtek arról, hogy milyen értékeket képvisel az egyetem. A rendezvény protokoláris része nyilvános volt, de meghívták Nyitra város közéletének szereplőit is, köztük voltak demokratikusan megválasztott képviselők is minden pártból.  A tanszék dolgozói szerint ez elfogadhatatlan érvelés.

 

Webnoviny.sk
kép: cas.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!