Robert Kaliňák szerint Szlovákiának ki kell tartani Radoslav Procházka bírói jelölése mellett a Luxemburgban székelő Európai Unió Törvényszékbe annak ellenére, hogy az Európai Unió Tanácsának tanácsadó bizottsága nem támogatta.

 

Kaliňák szerint Procházka politikai botránya a végéhez ért

 

„Személy szerint úgy gondolom, hogy megér egy próbálkozást, de nem én döntök róla. Ha rajtam múlna, biztosan igennel szavaznék, mert szerintem szakembernek kellene betöltenie ezt a posztot. Ennek pedig Procházka úr teljes mértékben megfelel”

 

– magyarázta Kaliňák.

 hirdetes_810x300  

 

Procházkát a tanácsadói bizottság az integritásával kapcsolatos félelmei miatt nem támogatta. Kaliňák ilyen problémát nem lát. Szerinte a #Sieť korábbi elnökének politikai botrányai a végéhez értek, és lezártnak tekinthetőek. „A politika sáros mező és az, aki úgy gondolja, hogy fehér sportcipőben át tud rajta kelni, nagy tévedésben van” – sziporkázott Kaliňák.

 

A kormány még nem döntötte el, kitart-e Procházka jelölése mellett vagy újabb jelöltet állít, mindeközben Miroslav Lajčák külügyminiszter egyre inkább azt sürgeti, hogy végre szülessen politikai és kormánydöntés. Kaliňák nem tudta, mikor kerül erre sor, mivel nem vesz részt a döntés meghozatalában, és nem is ismeri az eljárást.

 

A Bírói Tanács január elején kapta meg az Európa Tanács tanácsadó bizottságának elutasító állásfoglalását. Procházkát azért nem támogatták, mert az integritásával kapcsolatos félelmeiket a jelölt meghallgatása nem oszlatta el. A #Sieť korábbi elnöke már a második elutasított szlovákiai jelölt a posztra, korábban Mária Patakyová francianyelv tudásának hiányában nem kapott támogatást.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!