Robert Fico miniszterelnök úgy véli, hogy az extrémizmus támogatottságának növekedése annak az eredménye, hogy az emberek változást akarnak – mondta mindezt a parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottságának szerdai ülésén Martin Klus (SaS) bizottsági alelnök azon kérdésére, hogy szerinte mi az oka az extrémizmus folyamatos terjedésének.

 

Vajon ki mondott csődöt?

„Számomra érthetetlen, hogy abban a faluban, amelynek lakosságát a nácik egykoron elpusztították, egy olyan ember, aki bizonyos mértékben a nácizmus híve, 17 százalékos támogatottságot élvez. Ott fel kell tenni a kérdést, hogy ki az, aki csődöt mondott. Valószínűleg mi is csődöt mondtunk. Az emberek egyszerűen változást akarnak”

 

– szögezte le a kormányfő.

„Sokszor hallottam a választóktól, hogy azért mennek el választani, hogy valami jó vicc süljön ki belőle. Ha valakinek ilyen a hozzáállása, hogy viccből válasszunk, akkor az a vicc tényleg nagy lehet”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Fico.
Fico úgy véli, hogy Szlovákiában a standard politikai pártok csődöt mondanak. Eközben a bizottság tagjait amiatt bírálta, hogy közülük senkit sem lát, aki az emberek közé járna, és szervezné a politikai életet. „Ez pedig nagy hiba” – szögezte le.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: aktuality.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!