Kétgólos hátrányt ledolgozva tudta otthon tartani az egy pontot a DAC a listavezető Zsolna ellen a Fortuna Liga 23. fordulójában. Bajnoki mérkőzésen így továbbra is veretlen a Dunaszerdahely az új stadionban.

 

Harmadszor találkozott a Zsolnával az idei szezonban a DAC, az első meccsen idegenbeli 2:2-es döntetlen született, a második, ideiglenesen Szencen rendezett mérkőzésen azonban 0:6-ra nyertek a vendégek. Mindkét csapat bizonyítani akart, hétközben ugyanis kiestek a Slovnaft Cup küzdelmeiből.

 

A a A szurkolók ismét kitettek magukért. fotó: KZS

 

Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, egy vendégszöglet után Kaša fejelt rendkívül simán a kapuba, a kapusnak esélye sem volt. A gól után egyik csapat sem vette át komolyabban a mérkőzés irányítását, a 23. percben azonban egy szép lövés után Škvarka megduplázta a vendégek előnyét.

 hirdetes_400x285  

 

A második gól után magához tért a DAC, aminek meg is lett az eredménye, a 38. percben Ljubicic megszerezte az első gólt. A félidő előtt két hatalmas helyzete is volt a hazaiaknak, azonban nem jött össze az egyenlítés.

 

 

A második játékrész is tempósan kezdődött, mindkét csapat megpróbált helyzeteket kialakítani. A 67. percben Kaša kézzel ért a labdához a 16-oson belül, a bíró pedig rögtön tizenegyest ítélt: Davis nem habozott, kilőtte a jobb felsőt – 2:2!  A lelkes közönség folyamatosan hajtotta a hazaiakat, akik igyekeztek is becsületesen, azonban nem sikerült begyötörniük a győztes gólt – így egy ponttal gazdagodott László Csaba csapata.

 

fotó: KZS

 

FC DAC 1904 – MŠK Zsolna 2:2 (1:2)

Gólok: 38. M. Ljubičič, 67. Davis Grajales (z pok. kopu) – 3. Kaša, 23. Škvarka, ŽK: 29. Aluku, 75. M. Živkovič, 90.+ A. Mészáros – 27. Mabouka, játékvezetők: Kráľovič – Balko, E. Weiss, 5152 divákov

Kezdőcsapatok

DAC: Tofiloski – M. Živkovič, Ľ. Šatka, T. Huk, Davis Grajales – M. Ljubičič, Aluku (73. B. Ľupták) – Brašeň (46. A. Mészáros), Simon Pambou, Pačinda (90. G. Kocsis) – P. Šafranko

Zsolna: Volešák – Mabouka, Kaša, Hancko, Holúbek – Káčer, Iván Santiago Díaz, Škvarka (86. L. Jánošík) – Špalek, Šejdajev (68. S. Mráz), Hlohovský

 

Körkép.sk
borítókép: sport.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!