Idén az érettségi vizsgákra összesen 40 730 tanuló jelentkezett. A diákok 702 szlovák, magyar és ukrán tannyelvű iskolában írják majd a teszteket. Az írásbeli érettségi hete március 14-én, kedden veszi kezdetét.
A témákat a rádióban jelentik be

 

Március 15-én, szerdán az érettségizők a kötelezően kiválasztott idegen nyelvből írnak tesztet és fogalmazást B1 és B2 szinten. Március 16-án, csütörtökön a matematikateszt megírása vár azokra a tanulókra, akik erre a tantárgyra jelentkeztek. Az érettségi hét pénteken a magyar és az ukrán nyelvvel (teszt és fogalmazás) zárul a nemzetiségi iskolák tanulói számára.

 

Az érettségi vizsgák belső részének (a fogalmazásnak) a témáit a tanítási nyelvekből kisorsolják, és a közszolgálati szlovák rádió élő adásában jelentik be kedden és pénteken 12.20 órakor.
Angolból több mint harmincezren érettségiznek

 

 hirdetes_400x285  

Az idegen nyelvek közül a tanulók leginkább az angol nyelvet választották, összesen 30 815-en. B1 szinten 20 358, a B2 szinten 10 457 tanuló választotta az angol nyelvet. Az angolt már hagyományosan a német nyelv követi, ezt 3 564 tanuló választotta. Sorrendben a harmadik idegen nyelv az orosz, melyből 762 tanuló érettségizik.

 

A pótterminus áprilisban lesz

 

Azok a tanulók, akik egészségügyi okok miatt nem tudnak részt venni az írásbeli érettségi vizsgák rendes időpontján, pótterminuson írják meg a teszteket. A pótterminus tervezett ideje április 4–7. Az írásbeli vizsgák javító időpontja szeptember 5–8.

 

Forrás: sme.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!