Az ellenzéki párt szerint a kórházak, gyógyszertárak és rendelőintézetek 20 százaléka a Penta csoport kezében van.

 

„A Smer 10 évig hazudott az egész országnak. Robert Fico nemcsak az energiaárakról, de az egészségügyről is hazudott. Csendben, előnytelen árakért eladta a kórházakat a Pentának. 2006 óta csinálja ezt.

 

-mondta Richard Sulík. Az SaS elnöke a nagytapolcsányi (Topoľčany) kórházat hozta fel példaként, amelyet az állam 100 ezer euróért adott bérbe a Pentának. „A kórház tiszta nyeresége évi 1 millió euró” – figyelmeztetett Sulík. Arra szólította fel a kormányfőt,  hogy ne ilyen módon fizesse adósságait és ismerje be, hogy miben egyeztek meg a Vazovová-utcai lakásban (szerk. megj. az itt lehallgatott beszélgetésekből született a Gorilla-irat).

 

A párt szerint a Smer 2006-os hatalomra kerüléséig a Penta csoportnak csak egy kórháza volt. Jozef Rajtár képviselő szerint 2008-ban adták el a varannói (Vranov nad Topľou) kórházat, ahol a pénzügyi csoport 66 százalékos tulajdonrészt szerzet. A sztropkói (Stropkov) kórházat 30 évre évi egy koronáért adták el.

 

 hirdetes_810x300  

Figyelmeztettek, hogy 2011-ben a Penta 4 kórházat kapott meg a Kassai kerületben, ahol a smeres Zdenko Trebuľa volt akkor a megyefőnök. Rajtár szerint az egészségügy szétrablását látjuk, Robert Fico és a Smer vezetésével.

 

Aktuality.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!