Erdogan: Ismerjük jól a hollandokat a srebrenicai mészárlásból (Frissítve) - Körkép.sk
Friss hírek

Erdogan: Ismerjük jól a hollandokat a srebrenicai mészárlásból (Frissítve)

Recep Tayyip Erdogan török államfő hollandiát vádolta meg a srebrenicai mészárlásért, ami a második világháború utáni Európa legsúlyosabb tömeggyilkossága volt.

 

Frissítve: 17:59

 

„Ismerjük Hollandiát és a hollandokat a srebrenicai mészárlásból. Tudjuk jól, mennyire romlott jellemük miatt halt meg 8000 bosnyák”

 

jelentette ki Erdogan. Szombaton Németországot és Hollandiát is nácinak titulálta, miután a holland hatóságok nem engedték, hogy területükön kampányoljanak a török kormány tagjai. Erdogan azt üzente Amszterdamnak, hogy „súlyos árat fog fizetni” tettéért.

 

Törökország kedden felfüggesztette a diplomáciai kapcsolatokat Hollandiával.

 

A srebrenicai mészárlás során több mint 8700 bosnyákot gyilkoltak le, főleg férfiakat és fiúkat a Szerb Köztársasági Hadsereg. A nyilvánvaló népirtás annak ellenére következett be, hogy Hollandia 400 békefenntartója tartózkodott a térségben. A Hágai Nemzetközi Bíróság határozata szerint a holland békefenntartók „csak” 300 bosnyák legyilkolásáért tehető felelőssé – őket ugyanis az egyik holland bázisról hurcolták el a szerbek.

 

A Yeni Akít nevű török napilap egyenesen felkelésre szólította fel a Hollandiában élő törököket azzal, hogy megjegyezte, mekkora létszámfölényben vannak a holland katonasággal szemben:

 

„Hollandiának 48 ezer katonája van, de 400 ezer török él ott”

 

TheGuardian.com

Nyitókép: theGuardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket