Az elmúlt év az egyik legsikeresebb volt a tátrai turizmus életében. Az egy napra érkező és szállást foglaló turisták körében is jelentősen megnőtt az érdeklődés a Magas-Tátra iránt, soha ennyien még nem látogattak el a népszerű hegységbe, mint 2016-ban – közölte a TASR hírügynökséggel a Magastátra régiójában működő turisztikai szervezet (OOCR) igazgatója, Blašková.

 

Az elmúlt évben leginkább a belföldi turisták száma növekedett jelentős mértékben. Blašková elmondása szerint a látogatók 64 százaléka érkezett Szlovákiából, külföldről a legtöbben Csehországból és Lengyelországból jöttek.

 

A Magas-Tátra látogatottságát jelentős mértékben növeli a közelben található poprádi repülőtér kihasználtsága, ahova egyre gyakrabban érkeznek járatok más európai nagyvárosokból, nemcsak Londonból. Ezenkívül nőtt a Magyarországról és Romániából érkező turisták is, de még Izraelből is sokkal többen jöttek, mint korábban.

 

 hirdetes_810x300  

A helyi turistaszervezet elmondása szerint a látogatottság növekedése pozitív hatással volt a rendezvényekre és téli programokra is, amelyeket a tátrai tél végéig még mi is kipróbálhatunk, megtekinthetünk (például az igazán látványos tarajkai jégtemplomot).

 

Teraz.sk
kép: vt.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!