Az elmúlt napok vezető közéleti témája Szlovákiában a mečiari amnesztiák lehetséges eltörlése volt. És bár először sokan elhitték, hogy valóban megtörhet a jég, elemzők, politológusok, újságírók és az ellenzék képviselői is inkább már arra hajlanak, hogy Fico, Danko és Bugár újabb átverésre készül.

 

A Markíza televízió mindenesetre vasárnap külön műsort rendez a témának, melybe igazi nagyágyúk mellett az érintetteket is meghívták. Vladimír Mečiar azonban az előzetes hírek szerint ezúttal távol marad.

 

Ott lesz viszont az egykori SIS-es Oskar Fegyveres, az elrablás egyik szemtanúja, Peter Vačok, a bűncselekmény egykori nyomozója, Ján Cuper, a HZDS korábbi képviselője, Otto Weiter ismert énekes és Mečiarhoz hű műsorvezető. A műsor vasárnap 13.00 órakor kezdődik a Markízán.

 

 hirdetes_300x300  

Meghívást kapott továbbá Milan Markovič ellenzéki humorita, Ľuba Lesná újságíró, valamint Ján Budaj (OĽaNO) és Peter Kresák (Most-Híd) parlamenti képviselők.

 

A műsor szerkesztői a meggyilkolt rendőr, Róbert Remiáš édesanyjával is számolnak, valamint Michal Kováč államfő korábbi munkatársával, a külpolitikai szakértő Pavol Demešsel.

 

Körkép.sk

 

Kép: markiza.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!