Jelöltek, felelés! címmel mutatja be vasárnap este a C8 francia kereskedelmi csatorna azt a műsorát, amelyben négy francia elnökjelölt egy osztályteremben válaszol kisiskolások spontán politikai kérdéseire.

 

A politikusok igyekeztek humorral válaszolni

 

Az interneten pénteken közzétett előzetesből kiderül, hogy a gyerekek őszinte és egyenes kérdéseitől gyakran meglepődtek a politikusok, de megpróbáltak mindenre, gyakran humorral válaszolni.

 

 hirdetes_810x300  

A felmérések élén álló Emmanuel Macron centrista, Francois Fillon konzervatív, Benoit Hamon szocialista és Jean-Luc Mélenchon radikális baloldali jelölt vállalta, hogy találkozik a 8 és 12 év közötti gyerekkel. A felméréseket vezető Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke viszont elutasította a felkérést.

 

Egy kislány például azt kérdezte az elemzők által oroszbarátnak tartott Fillontól, hogy “Putyin szimpatikus-e?” vagy hogy mit szólt akkor, amikor a korrupciós botránya miatt az interneten elterjedt, hogy a felesége öngyilkos lett. Az elnökválasztás favoritjának számító független Emmanuel Macronról pedig az egyik kisfiú azt kérdezte, hogy még mindig barátjának tartja-e Francois Hollande-ot. ”Augusztusban váltunk el egymástól. De én még most is szeretem” – válaszolta Macron a kérdésre.

 

Nem adták a gyerekek szájába a kérdéseket

 

A műsort szerkesztő újságírók elmondták: a különböző társadalmi környezetből érkező gyereknek nem adták a szájukba a nagyon is érvényes kérdéseket, hanem eleve kíváncsi, politikailag érdeklődő iskolásokat toboroztak a műsorba. Sajnálták, hogy Marine Le Pen nem fogadta el a meghívást, akit pedig a gyerekek nagyon vártak. Az AFP francia hírügynökségnek arra a kérdésére, hogy a pártelnök miért nem ment el a műsorba, a Nemzeti Front az válaszolta: “csak”.

 

MTI

Nyitókép: 20minutes.fr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!