A NATO 1100 katonát vezényel Lengyelországba áprilistól kezdődően – írja a Reuters amerikai katonai forrásokra hivatkozva.

 

A zászlóalj 900 amerikai, 150 brit és 120 román gyalogosból áll majd, akik Északkelet-Lengyelországban állomásoznak majd. A jelenlétük konkrét katonai misszót jelent és nem hadgyakorlatot.

 

A katonákat az orosz agresszióra reagálva vezénylik északi szomszédunkhoz.

 

 hirdetes_810x300  

„A feladatunk, hogy megakadályozzuk az orosz agressziót a Blatikumban és Lengyelországban. (…) Mi teljes mértékben készek vagyunk halálos eszközöket is bevetni”

 

– idézte a Colonel Steven Gventer alezredest a Reuters.com.

 

A NATO – egy tavalyi megállapodás keretében – további 4000 ezer katonát vezényel Lengyelországba és a balti országokba (Lettország, Litvánia, Észtország), leginkább azért, hogy biztosítsa kelet-európai szövetségeseit, hogy nem jutnak a Krím sorsára.

 

A 4000 katonából, több tucat tankból és páncélozott harci járműből, légi egységekből és high-tech hírszerzési felszerelésből álló sereg június végéig foglalja el a helyét. Az USA-n kívül Kanada, Németország és Nagy-Britannia száll be a műveletbe, mindegyik ország egy-egy zászlóaljat irányít majd.

 

 

Reuters.com, RT.com

Nyitókép: CNN.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!