Ha nem volt még elég az élelmiszerbotrányokból, akkor itt a legújabb, ezúttal a brazil hússal. A hatóságok Brazíliából származó húsok széleskörű vizsgálatába kezdtek Szlovákia-szerte, állítólag burgonyát, vizet de még kartonpapírt is kevertek a húskészítményekbe. Az exportra szánt áruban nyomokban szalmonellát találtak.

 

Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszerfelügyelet az egész országra kiterjedő nyomozásba kezdett a brazil húskészítmények miatt, és a botrány miatt teljesen leállította a Brazíliából érkező húsimportot.

 

„Fenn áll az Európai Unióba importált hússal történő súlyos csalás gyanúja, amit a szavatossági idő lejárta után dolgoztak fel és amelyek szalmonellával fertőződtek meg”

 

idézte az Aktuality.sk Peiger Ačjakovát, a Mezőgazdasági Minisztérium munkatársát.

 hirdetes_400x285  

 

A mezőgazdasági miniszter, Gabriela Matečná szintén elismerte a veszélyt, amit a többezer kilométert utazó, kétes minőségű hústermékek jelentenek, egyúttal arra szólította fel a fogyasztókat, hogy ellenőrizzék a vásárolt hústermék származási helyét.

 

Kína és az EU is azonnali hatállyal beszüntette a brazil hús importját, mert nagy valószínűséggel romlott és szalmonellával fertőzött marha- és csirkehúst dolgoztak fel újra, és adtak el külföldre.

 

A brazilok próbálják megakadályozni, hogy globális tiltólistára kerüljenek, az országban működő 4800 húsüzemből a rendőrség 21 húsfeldolgozót azonnal bezárt.

 

 

Aktuality.sk, investing.com

Nyitókép: Investing.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!