Nagy meglepetéssel folytatódott a „faliújságtender”-ügy bírósági tárgyalása, amelyen a vádlottak padján az SNS két exminisztere, Milan Janušek és Igor Štefanov is ott ül.

 

 

A szintén vádlottak között szereplő Radoslav Behúl ugyanis inkább vádalkut kötne az ügyészséggel, így elismerné bűnösségét. A kérvényt, melynek tartalmát még nem ismerjük, az első tárgyalás előtt adta be. A mai bíróságon pedig kijelentette, hogy érdeklődik a vádalku iránt.

 

Behúl magas rangú tisztviselővolt az egykori épitésügyi minisztériumban, az értékelő bizottság elnöke volt az ügyben.  A Speciális Büntetőbíróság felfüggesztette a tárgyalást, az ügyész tárgyalni fog Behúllal, hogy teljesíti-e az egyezség feltételeit. Ezek egyik a bűnösség elismerése.

 hirdetes_300x300  

 

 

Az érintett idáig tagadta bűnösségét az ügyben, nem tudni, hogy miért változtatott álláspontján. A nagy port kavart botrány még 2007-ben történt. Az akkori építésügyi minisztérium a pályázati tendereket csak a minisztérium lezárt folyosóján található faliújságra helyezte ki. Az értékes megrendeléseket pedig egy olyan konzorcium szerezte meg, amely tudott a versenypályázatról. A botrányba akkor az SNS két minisztere is belebukott.

 

Aktuality.sk
kép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!