Újabb márkák csatlakoztak azokhoz a vállalatokhoz, akik már felfüggesztették reklámjaikat a YouTube-on, illetve a Google-nél. Esik is a keresőóriás részvényeinek ára.

 

A Google ugyan bocsánatot kért azért, hogy nem állítja le a szélsőséges tartalmak megjelenését videómegosztó platformján, de ez kevésnek tűnik. Újabb globális márkák, beleértve a Volkswagent, a Tescót, a Toyotát, csatlakoztak ahhoz a 250 vállalathoz, akik már felfüggesztették reklámjaikat a Google-nél – számolt be a The Times. Az ITV, az Aviva és a Heinz is kivonta reklámjait, miután kiderült, szélsőséges, homofób tartalmakat, gyűlöletbeszédet közvetítő YouTube-videók mellett jelentek meg, bevételt generálva ezzel a tartalmak készítőinek.

 

Matt Brittin, a Google európai vezetője bocsánatot kért ezért, és ígéretet tett a probléma megoldására, azonban azt elismerte, a keresőóriás egyelőre nem tervezi, hogy ennek hatására olyan alkalmazottakat kezdjen foglalkoztatni, akik keresik és eltávolítják a szélsőséges tartalmakat. Jelenleg két esetben vizsgálódnak, ha egy másik felhasználótól kapnak jelzést, vagy ha az automatizmusuk jelez.

 

 hirdetes_810x300  

Brittin állítja, a Google meglévő eszközei és politikája a legtöbb helyzetben jól működött, azt azonban nem vitatja, szükség van arra, hogy változtassanak az eddigieken. Dan Brooke, a Chanel 4 vezérigazgatója üdvözölte Brittin bocsánatkérését, ezzel együtt úgy gondolja, nem nyugodhattak meg a hirdetők a tekintetben, hogy biztonságos – reklámozási – platformról lehet szó. A botrány csak dagad, a Google-részvények pedig esnek.

 

HVG
kép: techcrunch.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!