Jó hír az olvasóinknak, hogy Száraz Dénes a Körkép.sk helyszíni tudósítója lesz a Himalájáról.

 

Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.

 

Amint arról korábban már beszámoltunk, a világ legmagasabb csúcsára, a Mount Everestre magyar ember oxigénpalack nélkül még nem jutott fel, és a világon is csak kétszáznál kevesebb embernek sikerült mindössze! Két rendkívüli sportember, Klein Dávid és Suhajda Szilárd most erre a sporttörténeti teljesítményre vállalkozik

 

 hirdetes_810x300  
Budapest, 2017. március 27.
Klein Dávid hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja indulás elõtt a Liszt Ferenc-repülõtéren 2017. március 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

 

A nem kevés veszéllyel „kecsegtetö” egyhónapos expedíciónak néhány neves közéleti személyiség is tagja lesz, köztük Lilu műsorvezető, Geszti Péter zeneszerző, Badár Sándor humorista valamint a közismert színész, a felvidéki Száraz Dénes is, akit színházi munkája ugyan Budapesthez köt, de állandó lakhelye továbbra is Érsekújvárott van.

 

Száraz Dénesnek is van hegymászói múltja: járt már 6100 méteren Kazahsztánban a Csapajev-csúcson, felment a Mont Blanc-ra, a Magas Tátrába pedig saját bevallása szerint szinte hazajár. Az Iron Man-t is több alkalommal teljesítő színész sportember számára tehát nem ismeretlen terep a hegymászás sem, szenvedélyes túrázó, ráadásul alapfokon még sziklamászó is:

 

Nagyon örültem, mikor Dávid és Szilárd expedíciós csapata meghívott az expedícióba, és így lehetőséget kaphatok, hogy láthassam „A Hegy”-et”,

 

Budapest, 2017. március 9.
Suhajda Szilárd (b) és Klein Dávid, hegymászók a Magyar Everest Expedíció 2017 sajtótájékoztatóján a budapesti Jégpalotában 2017. március 9-én. Az expedíció március 28-án indul, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsõként a magyar expedíciós hegymászás történetében.
MTI Fotó: Mohai Balázs

amellyel a színművész gyerekkori álma teljesülne. Most azt tervezi, hogy az alaptáborig eljutnak együtt, ami 5344 méter magasságban van, ahonnan már tisztán látni a csúcsot, aztán pedig társaitól elválva egy hegyivezető (serpa) kíséretében, de szintén palack nélkül igyekszik megmászni az ISLAND PEAK 6,173 méter magas csúcsot a Himalájában.

 

A csoport együtt felmegy az Everest alaptáboráig, ott elválnak útjaink és én egy profi fotóssal és egy helybéli hegyivezetővel átmegyek az Island Peak alaptáborába, hogy aztán onnan próbálkozzak a feljutással.”

 

– mondta a neves színész.

 

Jó hír az olvasóknak, hogy Száraz Dénes a Körkép.sk helyszíni tudósítója lesz a Himalájáról. Fényképes beszámolói segítségével nyomon követhetjük majd a veszélyes expedíció számos izgalmas pillanatát!

 

Körkép.sk/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!