Főrév (Ružinov) pozsonyi városrészben, a Kertész utcában eltávolítják a billboardokat a pozsonyi magisztrátus rendelkezése alapján. Összesen 6 óriásplakátot távolítanak el csak ezen az útszakaszon, de a fővárosban további 30-at akarnak leszerelni.

 

Ivo Nesrovnal főpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az óriásplakátok eltávolítását a Külső Reklámok Szövetségével közösen hajtják végre.

 

„Nem megfelelően helyezték el őket, zöld területen, a füvön.(…) Megtaláltuk a tulajdonosokat, megegyeztünk a leszerelésükről, ami az ő terhükre történik“

 

magyarázta a főpolgármester, hozzátéve, hogy további 30 billboard sorsát pecsételik meg a városban. A Kertész utca után a Tomášikova, a Drieňova, a Gagarin utca következik, de mentesítik az óriásplakátoktól a Malecova utcát Károlyfalu (Kárlova Ves) városrészben, ahol a város szeretne parkot létesíteni.

 hirdetes_300x300  

 

A főváros területén több mint 4000 óriásplakát található, ebből 1031 darab nem rendelkezik érvényes engedéllyel. A város 450 kérvényt nyújtott be az építésügyi hivatalhoz az illegális billboardok eltávolítására – ezeknél ugyanis nincs tisztázva a tulajdonos kiléte és nincs érvényes bérbeadási szerződés a várossal.

 

A viuális szmog csökkentése már régóta téma a fővárosban, de az önkormányzat hatásköre korlátozott: igényelni ugyan tudja az óriásplakátok likvidálását, arról törvényes határozatot azonban csak az illetékes építésügyi hivatal hozhat.

 

Sme.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!