Megyei közutak burkolat-felújítására, kultúrára, sportra és idegenforgalomra, valamint számos megyei középiskola és gimnázium épületenergetikai hatékonyságának növelésére hagyott jóvá magasabb összegeket Nyitra Megye Önkormányzata.

 

Nyitra megye több mint 15 milliós költségvetési többlettel zárta a 2016-os évet, így idén néhány esetben a tervezettnél magasabb támogatási összegeket hagyott jóvá.

 

Közutak

 

 hirdetes_300x300  

A Komáromi járás öt megyei közútjának egy-egy kritikus szakasza újul meg. A Bajcs és Perbete közötti úton, Szilas belterületén, valamint a Nemesócsa és Tany közötti úton kerül sor felújításra. Megújul a Dunamocs és Búcs közötti útszakasz burkolata is.

 

Az Érsekújvári járásban a Kisújfaluról Bátorkeszire vezető út, valamint a Garamkövesdről Kicsindre és a Perbetéről Jászfalura vető út járásbeli szakasza.

 

A Lévai járásban új burkolatot kap a Zselíz és Tergenye közötti, az Ipolyság és Palást közötti, a Farnad és Cseke közötti, valamint a Léva és Garamszentgyörgy közötti útszakaszok jelentős része.

 

A Vágsellyei járásban új burkolattal látják el a megyei közutat Pered belterületén, valamint Vágsellyéről az Érsekújvári járás határáig vezető megyei út egy részét.

 

A megyei közutak burkolat-felújítására szánt keret 4,5 millió eurót tesz ki.

 

Jó hír a kultúra, sport és Leader programban pályázóknak

 

2017-ben néhány százezer euróval több jut Nyitra megyében a kultúra, sport és egyéb területek támogatására. Az önkormányzat határozata alapján mindenki, aki kulturális vagy sport tevékenységre, műemlék-felújításra, idegenforgalomi fejlesztésekre, valamint megyei Leader támogatásra pályáztak, a teljes megpályázott összeget megkapják.

 

További eredmények

 

Vágsellyén létrejön a megyei rendelőintézetet. A Párkányi Rendelőintézethez hasonlóan központosítja majd a magán szakorvosi és családi orvosi rendelőket, a távozó orvosok helyébe újakat biztosít.

 

A megyei önkormányzat kínálati eljárást kezdeményezett a Komáromi Közkórház jövőbeni üzemeltetésére 2020-tól kezdődően.

 

A megyei közgyűlésben elfogadták az elfekvők és hospice ellátást nyújtó intézmények tevékenységének támogatását szabályozó rendeletet a megye területén.

 

Megyei önrészt hagytak jóvá, és ezzel támogatták számos megyei középiskola és gimnázium épületenergetikai-hatékonyság növelésre benyújtott pályázatát. Köztük az Ipolysági Szakközépiskola Interreg Program keretében, valamint az Érsekújvári Közlekedési Szakközépiskola, a Környezetvédelem Minősége Operatív Program keretében szereplő pályázatát.

 

Nyitra megye újra meghirdette feleslegessé vált ingatlanait. Eladásra kínálja egy épültét Zselízen, az egykori gazdasági udvar épületeit, valamint lakásokat Gadócon, egy épületet Ógyallán, raktárhelyiséget Léván,valamint bérletre kínál 296 ha szántóföldet Gadócon.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: viacpreregiony.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!