Elárverezik Kennedy elnök fiatalkori naplóját, amelyben Hitlerről is írt. A kézzel írt napló eredeti példánya a massachusettsi Bostonban kerül kalapács alá.

 

A naplót JFK 28 évesen írta, 1945 nyarán, amikor katonai szolgálata után Európában járt újságíróként, és eljutott a néhai náci diktátor bajorországi házához is.

 

– A legérdekesebb az, amit Kennedy Hitlerről írt… Azt írta: miután felkereste a két helyszínt, “könnyen megértette, hogy néhány év alatt Hitler az őt övező gyűlöletből az egyik legjelentősebb alakként fog kiemelkedni”. Úgy fogalmazott: “Hitlerben volt valami, amiből a legendák szoktak születni” – mondta Bobby Livingston, az RR Aukciós Ház ügyvezető alelnöke.

 

 hirdetes_300x300  

A fiatal Kennedy azt is írta, hogy “Hitlert határtalan hatalmi ambíciója a világbékére veszélyes emberré tette, de rejtély vette körül azt, ahogyan élt és ahogyan meghalt, és ez a rejtély tovább erősödik majd a halála után is”. A napló eddig Deirdre Henderson tulajdonában volt, aki a még washingtoni szenátor Kennedy egyik munkatársa volt.

 

Euronews
kép: history.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!