A februári sikertelen szavazás után ma betiltották a hazárdjátékokat a főváros teljes területén. A városvezetés ülésén a 30 jelenlévő képviselő közül 27-en a betiltás mellett szavaztak, ketten nem szavaztak és egy képviselő tartózkodott. A rendelet Pozsony teljes területén május elején lép érvénybe.

 

A pozsonyi városvezetés, a képviselők, játékterem üzemeltetők és aktivisták között hosszú hónapokon keresztül vitáztak arról, hogy betiltsák-e a játéktermek működését a város teljes területén. Ivo Nesroval főpolgármester nem szeretett volna játéktermeket ott sem, ahol a hazárdjátékokról szóló törvény jelenleg engedélyezi.

 

A városvezetés ma reggeltől tanácskozott, a képviselők megosztottak a betiltás mértékével kapcsolatban. Többen a hazárdjátékok nagyon szigorú szabályozása mellett érveltek, így a hotelekben, panziókban és üzletekben maradhattak volna a játéktermek. A vita tárgya volt az is, hogy a város így 3 millió eurós éves bevételtől esik el.

 

 hirdetes_400x285  

A hazárdjáték betiltását célzó polgári petíciónak 2015-ben közel 140 ezer aláírást sikerült összegyűjtenie, ebből összesen 98 118-at találtak érvényesnek. A kezdeményezést fokozatosan az egyes városrészek vezetői is támogatták.A városban jelenleg 232 játékterem működik közel 2177 játékautomatával és 588 egyéb géppel.

 

Teraz.sk
kép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!