Európában egyre elfogadottabb az a magyar álláspont, hogy a migránsokat Európán kívül kell tartani – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

 

Egyre több uniós ország osztja azt az elsőként magyar részről megfogalmazott álláspontot, hogy hot spotokat kell létrehozni Észak-Afrikában, hogy már Európán kívül vizsgálhatók legyenek a bevándorlók, és ne nagy létszámban, ellenőrizetlenül jöjjenek az európai kontinensre – magyarázta a szakember.

 

 

Senki nem mondja, hogy minden migráns terrorista, de azt igen, hogy ha nagy létszámban jönnek, nem lehet őket ellenőrizni – tette hozzá.
 

 hirdetes_810x300  

A pénteki NATO-csúcsról a szakember elmondta: a katonai szervezet kiállt Ukrajna függetlensége és területi integritása mellett, elutasította a Krím orosz elfoglalását, ugyanakkor Oroszországgal folyamatos a konzultáció és jó az együttműködés.
 

Kifejtette, az Egyesült Államok azt várja, hogy az Iszlám Állam elleni háborúban ne csak egyes NATO-tagállamok, hanem maga a katonai szervezet is vegyen részt, mert ez minőségileg sokkal magasabb szintű koordinációt eredményez. Szíriával kapcsolatban pedig fordulat állt be Amerika politikájában, immár Asszad jelenti a folyamatosságot, úgy néz ki „életben tud maradni” – mondta el Nógrádi György.

 

 

MTI

Nyitókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!