A terrorcselekmények miatt bevezetett óvintézkedések miatt a következő naptól szigorúbb és időigényesebb ellenőrzésekre számítson az, aki a Schengeni övezeten kívülre utazik, vagy épp onnan tér vissza.

 

Holnaptól ugyanis az eddiginél jóval szigorúbb határellenőrzések lépnek érvénybe a Schengeni övezet határainál.

 

Az intézkedés eredményeképpen jóval alaposabban átvizsgálják okmányainkat a repülőtereken is, adatainkat összehasonlítják a nemzetközi és a szlovákiai adatbázisokkal. Eddig az uniós polgárokat csak, szúrópróba szerűen ellenőrizték, ez most megváltozik.

 

 hirdetes_810x300  

Ez azt is jelenti, hogy jelentősen megnő a várakozási idő mind a határátkelőknél, mind a reptereken, ez utóbbinál akár 2,5 órát is vesztegelhetünk indulás előtt így érdemes ennek megfelelően beosztani az időnket.

 

Szlovákiában az Ukrajnával közös határon kell csak torlódásra számítani. Ami a repülőtereket illeti, ott a legszigorúbb ellenőrzésekre a Pozsonyból Nagy-Britanniába, Írországba, Oroszországba, Egyesült Arab Emírségekbe, Ukrajnába, Törökországba, Tunéziába, Szerbiába, Romániába, Macedóniába, Ciprusra, Izraelbe, Bulgáriába, a Zöld-foki Köztársaságba, Marokkóba, Ománba vagy Albániába utazók illetve az ezen országokból érkezők számíthatnak.

 

A turistaszezon miatt hamarosan a horvát határnál is komoly várakozási idővel kell számolni, nem különben a Román és a Bulgár határnál, nem csak a határőrök alaposabb vizsgálódása miatt is.

 

A hatóságok arra kérik az utazókat, hogy lehetőleg indulás előtt ellenőrizzék le személyazonosságukat igazoló okmányaik (személyi igazolvány, útlevél) érvényességét.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: michalovskespravy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!