Az FC DAC és a Slovan szombati találkozója kapcsán a rendőrség 8 szabálysértési eljárást indított. Két esetben pénzbírság, hat esetben viszont jogi eljárás indult a büntetés megállapítására, őket eltiltották a mérkőzésektől (három-három DAC és Slovan mérkőzésről). A szabálysértők mind megszegték a nyilvános sportrendezvényekről szóló törvényt.

 

Röviddel a meccs kezdete után a hazai klub a rendőrség segítségét kérte a közrend fenntartásának biztosítására, mivel a vendégszurkolók petárdákat és más tárgyakat dobáltak a pályára, és többek között feltépték a székeket is. A vendégszurkolók agresszív módon léptek fel a helyi biztonsági emberekkel szemben. A rendőrségi szóvívő szerint 4 előállított magyar állampolgár volt.

 

A rendbontó Slovan-szurkolókat a rendőrség kitessékelte a stadionból, kikísérte a pályaudvarra, onnan vonattal és autóbuszokkal visszautazhattak Pozsonyba.

 

 hirdetes_810x300  

Miközben a rendőrség kíséretében a Slovan-drukkerek a pályaudvar felé tartottak, a hazai szurkolók egy 70-80 fős tábora feléjük vette az irányt. A rendőrség azonban közbelépett, és megakadályozta a két csoport találkozását.

 

A rendőri intézkedés során egy rendőr sérült meg, akinek feje mellett felrobbant egy petárda, és egy szurkoló, aki a csípőjén szerzett zúzódásokat. A hatóságok még elemzik a meccsről készült felvételeket további szabálysértők után kutatva.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!