A Volkswagen konszern komoly gondban van. Tavaly ugyanis beleegyezett, hogy az Amerikában „leleplezett” károsanyag-kibocsátási csalás miatt több mint fél millió dízel gépkocsit vásárol vissza az USA-ból. Még ha ki is tudja gazdálkodni anyagilag úgy, hogy ne rokkonajon bele, a kérdés az, mihez kezd majd ennyi autóval.

 

Ráadásul teljesen nyilvánvaló, hogy azok nem felelnek meg a kibocsátási határértékeknek. A VW-nek most ki kell találnia valamit, hogy újra eladhatóvá tegye a használt gépkocsikat. Az egyik lehetőség, hogy módosításokkal az előírt szintre csökkenti a járművek CO2-kibocsátását, ami persze a teljesítmény és a vezetési élmény rovására megy, és nem is éppen költségkímélő megoldás.

 

A fő probléma ugyanis a pénz: a félmillió autó visszavásárlása 22,6 milliárd eurót visz el a VW kasszájából (ez a szlovákiai GDP negyede). Nem beszélve egyéb járulékos díjakról, amelyek lehetőségét a konszern elnök-vezérigazgatója, Matthias Mueller sem megerősíteni sem cáfolni nem tudta.

 

 hirdetes_810x300  

A visszavásárlásra váró, vagy inkább kitoloncolt VW dízelkocsikat jelenleg egy elhagyott, detroiti NFL stadionban, egy elhagyott légibázison és a Baltimore-i kikötőben tárolják.

 

Nem eladásra szánt gépkocsi az egykori San Bernardino-i katonai légibázison. Fotó: Bloomberg.com

 

Bloomberg.com

Nyitókép: Bloomberg.com/Többezer VW és Audi márkájú gépkocsi vesztegel a detroiti Pontiac stadionban deportálásra várva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!