Az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált zónához látogatott az amerikai alelnök. Mike Pence négy országot érintő ázsiai útjának célja, hogy az Egyesült Államok megmutassa, nem fordít hátat szövetségeseinek az egyre feszültebb régióban.

 

Az amerikai alelnök nem csak a Dél-Koreával való acélerős szövetséget hangsúlyozta, hanem a tartós béke fenntartásának fontosságát is. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy nem lehet válaszok nélkül hagyni Észak-Korea fegyverkezési programját.

 

Pence, akinek apja katonaként szolgált a koreai háborúban, dicsérte a Dél-Koreával fenntartott szövetségesi viszonyt, amely a két nép közötti “megbonthatatlan kötelék” tanúbizonysága.

 

Valamennyi megoldás nyitva marad a célok elérése, és az ország stabilitásának biztosítása érdekében.

 

 hirdetes_810x300  

Az alelnök közölte, Trump elnök világossá tette, hogy nem fog különleges katonai taktikákról beszélni.

 

Eddig a stratégiai türelem időszakát éltük, de ennek vége

 

A két Korea közötti demilitarizált zóna mindössze egy 4 kilométer széles sáv, mindkét oldalán fegyverarzenál és katonák néznek egymással farkasszemet. Közben a japán miniszterelnök is önmérsékletre szólította fel Észak-Koreát. Abe Sinzó hangsúlyozta, hogy a feleknek tartózkodniuk kell minden provokatív akciótól, eleget kell tenni az ENSZ határozatainak, és fel kell hagyni a nukleáris rakétafejlesztéssel. A kínai vezetés a múlt héten intette önmérsékletre a feleket.

 

Euronews, 24.hu
kép: ABC News

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!