A német rendőrség őrizetbe vet egy 28 éves német-orosz kettős állampolgárt a dortmundi merényletkísérlet kapcsán. Azzal vádolják, hogy ő robbantott három csőbombát a Borussia Dortmund futball klub csapatbuszánál. A hivatalos vád gyilkossági kísérlet, súlyos testisértés és robbantás.

 

A férfi a rendőrség gyanúja szerint shortolta a dortmundi futballklub részvényeit, vagyis a részvények esésére kötött üzletet 78 ezer euró értékben. A részvények zuhanása akkor következett volna be, ha a játékosok meghalnak vagy megsérülnek. Sikeres merénylet esetén 3,9 millió euró ütötte volna a markát.

 

A Build német lap szerint a nyomozókat a tanúvallomásokon kívül a merénylő hotelszobájának IP-címe vezette nyomra (a férfi abban a hotelben szállt meg, ahol a Borussia Dortmund focistái is).

 

 hirdetes_810x300  

A férfi a merényletkor félrevezetésként egy levelet hagyott a helyszínen, hogy dzsihadista támadás látszatát keltse. A hatóságoknak azonban feltűnt, hogy a „szokásos” iszlamista követelések mellett a levél írója azt is követelte, hogy ürítsék ki a legnagyobb németországi USA-bázist.

 

TheGuardian.com

Nyitókép: Bild.de

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!