Belföld

Csökkent a szociális segélyre szorulók száma

Csökkent az anyagi szükséghelyzet miatt szociális segélyre szorulók száma Szlovákiában. Idén márciusban 95.868 rászorulónak nyújtott az állam szociális segélyt. Egy év alatt 16 902 személlyel csökkent a rászorulók száma, az idei februári adatokhoz viszonyítva is 638-al vannak kevesebben – derült ki a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal statisztikáiból.

 

A rászorulók családtagjainak figyelembe véve 2017 első hónapjában 210 163 személy szorult segélyre, ez Szlovákia lakosságának 3,87 százaléka.  A járások közül ismét rosszul teljesített a Rimaszombati, ahol 13 848 ember kap segélyt (a lakosság 15,84 százaléka) . Hasonlóan magas volt a rászorulók száma a Nagyrőcei (16,88 százalék), Rozsnyói és Gölnicbányai járásokban:

 

A szociális segélyre szorulók száma a családtagok figyelembevételével. Rangsor a teljes lakossághoz viszonyított arány alapján  / adatok: ÚPSVaR

 

Egészen más a helyzet a főváros környékén, a pozsonyi járásokban élőknek ugyanis csak 0,18 – 0,36 százaléka szorult szociális segélyre. A Szenci járás is egyre jobban felzárkózott a fővároshoz, a maga 0,28 százalékos mutatójával.

 

Körkép.sk
borítókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket