A General Motors venezuelai gyára egyszerre mondott fel 2700 alkalmazottjának – SMS-ben. A cég így értesítette alkalmazottait, hogy többé nem állnak alkalmazásban, fizetésüket pedig hamarosan a bankszámlájukra utalja.

 

A venezuelai hatóságok a múlt héten átvették a GM üzeme felett az irányítást, és az autógyártó konszern más ingatlanjait és ingóságait is lefoglalták. A nagy elkobzó-akció hátterében az áll, hogy a bíróság nemrég annak a két üzletembernek a javára döntött, akik 2000-ben beperelték a GM-t, mert nem gyártotta le nekik a szerződésben megegyezett 10 ezer darab autót.

 

Nem a GM az egyetlen cég Dél-Amerikában, amelyik az SMS-ben történő elbocsátást alkalmazta. A tisztítószereket gyártó Clorox  két évvel ezelőtt ugyanígy járt el.

 

 hirdetes_400x285  

Venezuelában polgárháborús viszonyok és súlyos gazdasági problémák uralkodnak. A GM üzemei nem is működtek, miután az ország pénzneme annyira elértéktelenedett, hogy nem lehetett hozzájutni a gyártáshoz szükséges alapanyagokhoz.  Egy jó ideig naponta mindössze 8 autó gördült le a gyártósorról. Ez a jelenség a legtöbb ottani ipari ágazatra érvényes.

 

eTrend.sk

Nyitókép: debate.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!